Loading...
Kees van den Boogaard 2018-07-29T12:01:57+00:00

Kees van den Boogaard

Kees van den Boogaard werd in 1987 te Dordrecht geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen bij Philip Meijer. Via hem kreeg hij de kans om kerkorgels te bespelen. Om zich verder te bekwamen in de orgelmuziek vervolgde hij zijn studie bij Myo he Cho, orgellerares, die hem ook onderwees in de orgelliteratuur. Daarnaast volgde hij orgelles bij André Keizer en Cor Ardesch. Deze lessen werden gegeven in de Grote Kerk van Dordrecht. In 2010 werd Van den Boogaard benoemd tot organist van de Hervormde Dorpskerk te Maarssen.

Onze dirigent Kees van den Boogaard

Dirigeren

Al op jonge leeftijd begon Kees met het dirigeren van gemengde koren. Eerst bij het ‘Hervormd Singelkoor’ te Ridderkerk, daarna bij het ‘Bethelkoor’ te Moordrecht. In januari 2011 werd hij dirigent van het ‘Jong Gemengd Koor Laudamus’ te Hendrik Ido Ambacht. In 2011 verhuisde Kees naar Rijssen. Vanaf augustus 2011 is Van den Boogaard vaste dirigent van het Gereformeerd Mannenkoor ‘Looft de Heer’ te Mariënberg.

Om zich verder te ontwikkelen en te bekwamen in het dirigentschap volgde hij de drie jaar durende dirigentencursus, die werd gegeven door Patrick van der Linden, Mar van der Veer en Paul Heijboer. Deze cursus rondde hij succesvol af.

Tweede dirigent

Van 2012 tot december 2017 was Kees tweede dirigent bij het gemengde koor ‘Looft den Heer’ te Notter. In januari 2013 startte Kees als dirigent van het gemengde koor ‘Sjier Hasjiriem’ te Werkendam. In datzelfde jaar werd hij ook dirigent van het ‘Hervormd Kerkkoor’ te Rijssen en in 2016 van ‘Jongerenkoor Judah’ te Rijssen.

Naast het dirigeren van zijn vaste koren vervangt Van den Boogaard dirigenten bij diverse jongeren-, mannen- en gemengde koren. Met enige regelmaat begeleidt hij koren tijdens uitvoeringen op orgel en piano.