U bevindt zich hier: Het Koor

Deo Juvante


Deo Juvante, Chr. Koorvereniging te Huizen werd opgericht in 1951. Het ledental varieert tussen de 125 en 140 leden welke uit de gehele regio komen. Zowel jongeren als de wat ouderen zingen op enthousiaste wijze mee in deze actieve vereniging waar behalve zingen ook de gezelligheid een grote plaats inneemt.
Het koor heeft vooral in de afgelopen 30 jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en groeide onder de vakbekwame leiding van dirigent Bert Moll uit tot één van de grotere, bekende koren van Nederland.

Optredens
Deo Juvante (‘Met Gods hulp') werkt regelmatig mee aan landelijk grote evenementen en concerten. Medewerking werd onder meer verleend aan het Kerstconcert in het Concertgebouw van Amsterdam en opgetreden werd o.a. in de Domkerk te Utrecht, Laurenskerk te Rotterdam, Onze Lieve Vrouwe-Basiliek te Maastricht en in de Grote Kerk van Naarden. Jaarlijks werkt Deo Juvante ook mee aan het Kerst Koren Concert in het Utrechtse Vredenburg. Ook geeft het koor jaarlijks een Passie-Paas concert in de Maria-Koepelkerk in Bussum en de Kruiskerk in Huizen. Daarnaast worden met regelmaat grote concerten georganiseerd in de Grote Kerk van Naarden.
Op verzoek verleent Deo Juvante eveneens medewerking aan televisie-uitzendingen van ‘Nederland Zingt', radio-opnamen en diverse kerkdiensten en zangavonden.
Ook op internationaal niveau werd bekendheid verworven. Concertreizen werden gemaakt naar Wales, Wenen, Praag, Brussel, Antwerpen, Parijs en Keulen met een optreden in de prachtige Domkerk. In oktober 2009 maakt Deo Juvante een 4-daagse concertreis naar Duitsland en Luxemburg.
Deo Juvante werkt regelmatig samen met bekende solisten zoals Liselotte Rokyta, Johan Bredewout, Margaret Roest, Willemijn en Het Groot Nationaal Strijkorkest.
Het koor heeft een uitgebreid maar bovenal afwisselend repertoire. Het brengt veel gevraagde en bekende koorwerken, variërend van eenvoudig geestelijke liederen, negro-spirituals tot grote koorwerken.