U bevindt zich hier: Archief > Oud Dirigent Bert Moll

Dirigent


Bert Moll begon zijn muzikale loopbaan op jeugdige leeftijd. Aanvankelijk legde hij zich uitsluitend toe op het orgelspel. Sinds 1970 is hij organist van de Hervormde Gemeente in Huizen. Die functie vervult hij tot op heden met veel toewijding.
Vanaf 1978 specialiseert hij zich in de koormuziek en heeft hij zijn naam als koordirigent weten te vestigen.
Door zijn vakmanschap en muzikaliteit, maar ook zeker door zijn liefde voor het geestelijk lied groeiden de koren welke onder zijn leiding staan letterlijk en figuurlijk. Hij weet zijn koren tot op grote hoogte te laten presteren, of het nu gaat om een eenvoudig geestelijk lied, of om grotere klassieke werken van bekende componisten.

Op dit moment geeft hij o.a. muzikaal leiding aan Het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah',
Chr. Mannenkoor Lelystad, Chr. Mannenkoor Con Forza uit Woerden en Deo Juvante uit Huizen, daarnaast is hij dirigent van Het Groot Nationaal Strijkorkest.
Naast musicus is Bert Moll actief als zelfstandig producer en is hij verantwoordelijk voor hoogwaardige geluid- en beelddragers van muziek met een christelijke ondertoon. In deze hoedanigheid zijn er talrijke producties van zijn hand verschenen.
Bert Moll werd mede door zijn veelzijdige muzikale activiteiten in 2004 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

www.bertmoll.nl