U bevindt zich hier: Foto’s activiteiten > Bazaar 2013

BAZAAR 2013

 
flyer
Succesvolle bazaar Deo Juvante
Op de bazaar van Chr. Koorvereniging Deo Juvante was het afgelopen zaterdag druk en gezellig. Ondanks het regenachtige weer kwamen alle koorleden en veel bezoekers naar 't Visnet om deze bijzondere activiteit van het koor mee te maken.
Hier kon men naar hartenlust kopen, meespelen met de loterij, genieten van een visje of een Indisch hapje, een drankje drinken en de geschiedenis van het koor (het bestaat al ruim 60 jaar) op film bekijken. Dit alles ten behoeve van een nieuwe piano voor het koor.


Vrijdag
was het bij 't Visnet al erg druk: allerhande spullen werden daar gebracht, gesorteerd, gecontroleerd, indien nodig schoongepoetst en op de kramen uitgestald. Zo ontstond er geleidelijk aan een keurige ‘markt': kramen met glaswerk, met cd's en lp's , boeken, porselein en aardewerk, speelgoed en curiosa. Koorleden kwamen gebak en handgemaakte spulletjes brengen en er waren leden, die prachtige bloemstukjes maakten; álles voor de verkoop. De gezellige sfeer ontbrak die dag niet: er werd gezamenlijk koffie gedronken, een van de koorleden maakte een smaakvolle lunch voor alle harde werkers en rond de 17.00 uur werd er met genoegen naar het resultaat gekeken: klanten, die morgen zouden komen, kunnen op een overzichtelijke markt hun slag slaan! De dames van de Activiteitencommissie van het koor zijn uitermate tevreden.

Van bloemstukje tot mondharmonica
Wandelend op deze bazaar komen we van alles en nog wat tegen: van kindertjes die met op een net gekocht fietsje rondrijden, een oudere dame die - met een bloemstukje in haar hand - een mooie ketting   staat te passen, diverse fotografen, iemand die uit een serie zelfgemaakte kaarten de mooiste kiest tot een jonge man, die al voor de derde keer bij een kraam terug is om die mondharmonica nog eens uit te proberen. De nieuwste cd van het koor kan gekocht worden en op een groot scherm zijn diverse concerten die het koor in de loop der jaren gegeven heeft, te zien.
In de eet- en drinkhoek zit men gezellig te babbelen en te wachten tot de ‘spreekstalmeester' Stef Haarman weer aan het rad van avontuur gaat draaien. De lootjesverkopers lopen tussen het winkelend publiek hun loten aan de man te brengen. Vele bezoekers gaan met mooie prijsjes huiswaarts. Rond 12 uur zien we velen eten van een lekker broodje, gebakken kibbeling of een Indische snack.

Loterij
Om 13.00 uur komt het oudste koorlid Jan Visser, die uit de hoed het lot van de winnaar van de grote loterij   mag trekken. De eerste prijs – een tablet - is voor een dame uit Almere. Een fototoestel en een high tea-bon voor twee personen zijn voor de gelukkige winnaars van de tweede en derde prijs.

Opbrengst
Rond 14.00 uur leveren de leden, die achter de kramen gestaan hebben hun ‘kas' in bij de dames van de Activiteitencommissie en kan er geteld worden. Deze is € 3300,=   en hiermee kunnen bestuur en dirigent gaan uitkijken naar een nieuwe piano.
Behalve deze opbrengst, waar iedereen vanzelfsprekend erg blij mee is, kijken bestuur en koorleden met veel genoegen terug op deze activiteit: de teamgeest tijdens dergelijke dagen en het samen staan voor een klus als deze is weer eens iets anders dan samen een concert geven. Voor beide activiteiten lopen de koorleden zich graag warm.

Komende weken bereidt het koor zich voor op de twee Passie Paasconcerten op 27 en 28 maart, respectievelijk in de Kruiskerk in Huizen en De Fontein in Bunschoten.
In de tweede helft van 2013 maakt het koor een concertreis naar Wenen. Liefhebbers van koor en reizen zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
Voor informatie www.deojuvante.nl
 
Winnaars Loterij
1e prijs: Mw Wiltschut Fellinilaan uit Almere met lotnummer 03142


2e prijs: Mw Elias Krachtveld uit Almere met lotnummer 01257


3e prijs: Mw Visser Kielzog uit Huizen met lotnummer 02762