Loading...
Oud dirigenten 2018-09-20T18:39:45+00:00

Oud dirigenten

Bert Moll

Bert Moll startte zijn loopbaan als dirigent bij Deo Juvante in 1977. Veertig jaar lang gaf hij zich als een bezield dirigent en met een tomeloze inzet aan dit koor. Hij begon destijds met 50 zangers en anno 2017 telt Deo Juvante 110 leden. Moll behaalde grote successen met zijn zangers: concerten in het Concertgebouw in Amsterdam, de Dom in Keulen, Vredenburg/Utrecht en De Doelen in Rotterdam; op al deze podia stond het koor met déze dirigent. Koorreizen naar het buitenland werden gemaakt en ook waren er radio- en tv-optredens. Van het koor verschenen lp’s, cd’s en dvd’s.


17-09-16: CD opname in Joriskerk in Amersfoort

In januari 2017 gaf Bert Moll aan het – gezien zijn leeftijd – wat rustiger aan te willen gaan doen en per 31 december 2017 zou stoppen met dit koor. Hij gaf het bestuur zo de gelegenheid op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. In het afgelopen jaar werden nog tal van bijzondere optredens gedaan: in maart zong het koor het Passie/Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’ in Huizen en in Klundert, met medewerking van Het Groot Nationaal Strijkorkest. Dinsdag 19 december 2017 musiceerden de koren, het orkest en diverse solisten in het KerstKorenConcert voor bezoekers uit het hele land in de uitverkochte grote zaal van Tivoli/Vredenburg. Op 30 september jl. vierde het koor – met de andere koren van Bert Moll – het 40-jarig jubileum van hun dirigent met een concert in de Grote Kerk van Naarden. Tijdens dit concert werden het boek en een cd “Bert Moll, 40 jaar een bezield dirigent” gepresenteerd.

De zangdienst van 26 december 2017  in de Kruiskerk in Huizen was een memorabele zangdienst. Deze zangdienst was het laatste optreden dat Bert Moll leiding gaf aan zijn Deo Juvante. Aan deze dienst werkten mee Willemijn de Munnik, sopraan en Yta van der Zwaag, hobo en ds. G. van Goch, een goede vriend van Bert Moll. Na de dienst zong het koor Bert Moll de zegenbede toe onder leiding van haar nieuwe dirigent.

Andere dirigenten

Voordat Bert Moll dirigent werd van Deo Juvante heeft het koor onder leiding gestaan van

  • Lambertha Honing (3edirigent t/m 1977)

Dick Den Oude (2edirigent – overleden op 25-01-1987 stierf letterlijk in het harnas, naast het orgel in de Goede Herderkerk in Huizen, nadat hij als organist zijn allerlaatste orgelspel ten gehore had gebracht)

Mannes van der Burg – 1edirigent van Deo Juvante (geb 7-11-1921 – overleden 4-9-2015) Naast dirigent was Mannes leraar op de Eben-Haëzer school  en later directeur van de chirstelijke mavo Groen van Prinsterer.