Loading...
Oud dirigenten 2020-11-18T19:15:37+01:00

Oud dirigenten

Harrie Stijf

Harrie Stijf werd geboren op 3 maart 1979 te Wapenveld. Op 13-jarige leeftijd is hij (pas) begonnen met pianolessen (van Wim Gijssendorffer) en meteen ook meegenomen als begeleider van diverse koren. In de loop van de jaren heeft hij het vak als pianist en die van dirigent vanuit de praktijk geleerd van Jan Broekhuis. Hij heeft aan het Conservatorium in Enschede gestudeerd en vervolgens heeft hij dit vervolgd via de Schumann Academie. Inmiddels is hij al jarenlang werkzaam als dirigent, pianist, maar ook als bandleider, componist en arrangeur. Als hoogtepunten heeft hij een Kerstproject geschreven (Kom bij ons), een solo-CD opgenomen (Zo is het beloofd) en afgelopen jaar een project over Petrus (Volg (je) Hem?!). Momenteel is hij verbonden aan 5 koren, namelijk gemengd koor ‘De Lofstem’ in Wapenveld, gospelkoor ‘Shine & Testify’ in Wapenveld, kinderkoor ‘De Fonteintjes’ in Putten, tienerkoor ‘Viva Vox’ in Putten en gospelkoor ‘Jedid-Jah’ in Putten. Daarbij was hij bij een aantal koren 2e dirigent, waaronder Deo Juvante.

Kees van den Boogaard

Kees van den Boogaard werd in 1987 te Dordrecht geboren. Op 8-jarige leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen bij Philip Meijer. Via hem kreeg hij de kans om kerkorgels te bespelen. Om zich verder te bekwamen in de orgelmuziek vervolgde hij zijn studie bij Myo he Cho, orgellerares, die hem ook onderwees in de orgelliteratuur. Daarnaast volgde hij orgelles bij André Keizer en Cor Ardesch. Deze lessen werden gegeven in de Grote Kerk van Dordrecht. In 2010 werd Van den Boogaard benoemd tot organist van de Hervormde Dorpskerk te Maarssen.

Al op jonge leeftijd begon Kees met het dirigeren van gemengde koren. Eerst bij het ‘Hervormd Singelkoor’ te Ridderkerk, daarna bij het ‘Bethelkoor’ te Moordrecht. In januari 2011 werd hij dirigent van het ‘Jong Gemengd Koor Laudamus’ te Hendrik Ido Ambacht. In 2011 verhuisde Kees naar Rijssen. Vanaf augustus 2011 is Van den Boogaard vaste dirigent van het Gereformeerd Mannenkoor ‘Looft de Heer’ te Mariënberg.

Om zich verder te ontwikkelen en te bekwamen in het dirigentschap volgde hij de drie jaar durende dirigentencursus, die werd gegeven door Patrick van der Linden, Mar van der Veer en Paul Heijboer. Deze cursus rondde hij succesvol af.

Van 2012 tot december 2017 was Kees inval dirigent bij het gemengde koor ‘Looft den Heer’ te Notter. In januari 2013 startte Kees als dirigent van het gemengde koor ‘Sjier Hasjiriem’ te Werkendam. In datzelfde jaar werd hij ook dirigent van het ‘Hervormd Kerkkoor’ te Rijssen en in 2016 van ‘Jongerenkoor Judah’ te Rijssen.

Naast het dirigeren van zijn vaste koren vervangt Van den Boogaard dirigenten bij diverse jongeren-, mannen- en gemengde koren. Met enige regelmaat begeleidt hij koren tijdens uitvoeringen op orgel en piano.

Bert Moll

Bert Moll startte zijn loopbaan als dirigent bij Deo Juvante in 1977. Veertig jaar lang gaf hij zich als een bezield dirigent en met een tomeloze inzet aan dit koor. Hij begon destijds met 50 zangers en anno 2017 telt Deo Juvante 110 leden. Moll behaalde grote successen met zijn zangers: concerten in het Concertgebouw in Amsterdam, de Dom in Keulen, Vredenburg/Utrecht en De Doelen in Rotterdam; op al deze podia stond het koor met déze dirigent. Koorreizen naar het buitenland werden gemaakt en ook waren er radio- en tv-optredens. Van het koor verschenen lp’s, cd’s en dvd’s.


17-09-16: CD opname in Joriskerk in Amersfoort

In januari 2017 gaf Bert Moll aan het – gezien zijn leeftijd – wat rustiger aan te willen gaan doen en per 31 december 2017 zou stoppen met dit koor. Hij gaf het bestuur zo de gelegenheid op zoek te gaan naar een geschikte opvolger. In het afgelopen jaar werden nog tal van bijzondere optredens gedaan: in maart zong het koor het Passie/Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’ in Huizen en in Klundert, met medewerking van Het Groot Nationaal Strijkorkest. Dinsdag 19 december 2017 musiceerden de koren, het orkest en diverse solisten in het KerstKorenConcert voor bezoekers uit het hele land in de uitverkochte grote zaal van Tivoli/Vredenburg. Op 30 september jl. vierde het koor – met de andere koren van Bert Moll – het 40-jarig jubileum van hun dirigent met een concert in de Grote Kerk van Naarden. Tijdens dit concert werden het boek en een cd “Bert Moll, 40 jaar een bezield dirigent” gepresenteerd.

De zangdienst van 26 december 2017  in de Kruiskerk in Huizen was een memorabele zangdienst. Deze zangdienst was het laatste optreden dat Bert Moll leiding gaf aan zijn Deo Juvante. Aan deze dienst werkten mee Willemijn de Munnik, sopraan en Yta van der Zwaag, hobo en ds. G. van Goch, een goede vriend van Bert Moll. Na de dienst zong het koor Bert Moll de zegenbede toe onder leiding van haar nieuwe dirigent.

Andere dirigenten

Voordat Bert Moll dirigent werd van Deo Juvante heeft het koor onder leiding gestaan van

  • Lambertha Honing (3edirigent t/m 1977)

Dick Den Oude (2edirigent – overleden op 25-01-1987 stierf letterlijk in het harnas, naast het orgel in de Goede Herderkerk in Huizen, nadat hij als organist zijn allerlaatste orgelspel ten gehore had gebracht)

Mannes van der Burg – 1edirigent van Deo Juvante (geb 7-11-1921 – overleden 4-9-2015) Naast dirigent was Mannes leraar op de Eben-Haëzer school  en later directeur van de chirstelijke mavo Groen van Prinsterer.