KERSTCONCERT DEO JUVANTE in Koepelkerk in Bussum

Primeur nieuwe dirigent

Op vrijdag 6 december 20.00 uur geeft de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen haar eerste Kerstconcert van dit jaar in de Bussumse Koepel/Mariakerk. In de schitterende ambiance van deze kerk, die ook beschikt over een goede akoestiek, zal het koor voor de eerste keer onder leiding van zijn nieuwe dirigent Hugo van de Meij, voor het voetlicht treden.

Niet alleen zal het ruim 90 leden tellend koor het kerstrepertoire zingen, ook de jonge sopraan Willemijn de Munnik zal enkele liederen ten gehore brengen. De zangers worden op de piano begeleid door Harrie Stijf en op het orgel door André de Jager. Alle musici staan onder leiding van dirigent Hugo van der Meij.

Bezoekers van dit concert kunnen genieten van een afwisselend Kerstprogramma. Tijdens het concert is er voor het publiek gelegenheid tot het meezingen van geliefde kerstliederen.

Hugo van der Meij

Afgelopen september is deze jonge, veelbelovende en veelzijdige musicus als eerste dirigent bij Deo Juvante gestart.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij pianoles van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond de muziek tijdens zijn middelbare schoolperiode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn. Hij was 20 jaar oud toen hij de cursus koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen.
Tegenwoordig leidt Van der Meij koren in o.a in Zaandam, Katwijk en Lisse. Ook begeleidt hij door het hele land diverse koren op het orgel en de piano en verleende hij zijn medewerking aan ruim 30 cd-opnames. Hugo geeft ook solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten hem in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Luxemburg.

Hugo van der Meij is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk, maar speelt ook regelmatig in diensten in andere kerken.

Het concert van 6 december in de Koepel/Mariakerk aan de Brinklaan 40, 1404 XE in Bussum begint om 20.00 uur. Kerk open om 19.30 uur.

Kaarten voor deze avond kosten € 15,-.

Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de koorleden, bij Chr. Boekhandel “De Echo”, via de website, op kaartverkoop@deojuvante.nl en bij Mw. D. van den Broek, telefoon 035 -526 27 12. Voor info: www.deojuvante.nl

2019-11-12T20:55:09+01:00 12 november, 2019|